‘Wat doet ze eigenlijk?’ – Een werkdag uit het leven van Nathalie Bekker eigenaresse ‘Lyvana Design’.

www.lyvanadesign.nl

Tja, wat zou ze nou eigenlijk echt doen achter de schermen? Zou ze heel de dag aan het illustreren zijn? Nee, was dat maar waar! Het runnen van een webshop is zoveel meer dan dat! Daarom neem ik jullie mee op een normale werkdag, en vandaag is dat woensdag 12 mei, de dag voor hemelvaart.  

Om 7:00 uur gaat de wekker.

Eerst koffie en ontwaken samen met mijn partner, we kletsen over wat de dag gaat brengen en wat de planningen van beide zijn. De koffie smaakt goed en we drinken nog een tweede kopje.

8:00 uur ik start de computer op

Ik start de dag even op met een kom yoghurt en verse aardbeien en begin mijn dag met alle e-mails te lezen. Daarna werk ik de administratie bij en betaal ik facturen. Tevens stuur ik nog wat ontwerpen door naar de drukker. Ik ben zelf in het bezit van een grafische printer en kan daardoor veel zelf drukken, echter zijn er ontwerpen die zich er voor lenen om afgedrukt te worden bij de drukker, kwaliteit is erg belangrijk, ik wil graag dat klanten tevreden zijn zodat zij terugkomen.

9:00 uur illustratie tijd

Inmiddels is het tijd om nieuwe posters en wenskaarten te ontwerpen, Photoshop staat inmiddels open en de eerste ideeën komen al in beeld, die verwerk ik net zo lang tot ik 100% tevreden ben. Ik verwijder de ontwerpen waar ik niet volledig achtersta direct van de harde schijf, zodat er niet per ongeluk toch iets van online komt...ik ben druk bezig met het ontwerpen van een olifant, zal ik een vogeltje of toch een hoedje op zijn kop zetten? Ik bekijk goed wat ik leuker vind, uiteindelijk ga ik voor een vogeltje, zo schattig!

Tussendoor heb ik de transferpers al aangezet om te gaan bedrukken. Gisteren heb ik de bedrukkingen al geplot dus alles ligt klaar om te drukken. Ik pak de bestellingen samen met de kleding en bedruk deze. Daarna laat ik alles even goed afkoelen. Zo leuk om te zien hoe de bedrukkingen uiteindelijk op de kleding staat. Ondertussen vouw ik alvast enkele verzenddozen en voorzie ik die van een mooie goudkleurige stempel met mijn domeinnaam erop, ook leg ik alvast de gerecyclede verzendzakken klaar voor vanmiddag.

11:30 uur tijd om de beentjes te strekken

Het is vakantie hier dus zoonlief is thuis, samen gaan wij even de beentjes strekken en lopen we naar de bakker, het is brooddag dus wij halen het brood op welke besteld is. Dit doen wij tevens voor een buurvrouw die niet meer uit huis komt. Zodra wij weer thuis komen maakt zoonlief een gezonde smoothie voor ons en ga ik even enkele telefoontjes plegen met groothandels en de drukker. Nadat ik daarmee klaar ben is het tijd om de bedrukte kleding van vanmorgen mooi in te gaan pakken voor verzending. Zoals vele weten ben ik gek op cadeautjes geven, dus...pak ik iedere bestelling in alsof het een cadeautje is. Een mooi beschermpapiertje, een cadeaupapier erom en uiteraard ontbreekt een mooie sticker en de bedankt kaart hier niet bij. Tevens stop ik er een wasinstructie bij, ik maak het de mensen graag makkelijk!

13:30 uur tijd om te eten

Mijn maag begint te knorren 😉 dus maak loop ik even naar de keuken om 2 boterhammen te smeren. Even tijd voor de inwendige mens. Als ik mijn brood aan het smeren ben gaat de telefoon, een potentiële klant aan de telefoon die graag een custom poster wilt laten maken, hoe leuk! Het smeren laat ik voor nu even en loop naar mijn notitieblok om tegelijk aantekeningen te maken. Na een half uurtje overleg zijn we het eens geworden en krijg ik de opdracht om dit te illustreren. Ik bedank haar vriendelijk en hang op. Tijd om nu echt even te eten...tijdens de lunch werk ik gelijk de Instagram pagina even bij, dit loopt altijd synchroon met de Facebook pagina dus daar check ik alleen de berichten en reactie's even. De leverancier komt inmiddels ook mijn bestellingen brengen, fijn...ik vul direct alles even aan!

14:15 uur even een frisse neus halen

Mijn dochter belt om aan te geven dat ze mij komt halen. Samen rijden wij naar de landwinkel hier in de buurt, daar halen we verse groenten en fruit voor de buurvrouw en onszelf. Zodra ik hiervan thuis kom start ik de computer weer op, muziekje aan en nog even de e-mails beantwoorden en daarna alvast een start maken met de illustratie van de klant die eerder vandaag belde. De inspiratie zit er goed in waardoor ik een mooie preview kan maken. Ondertussen tikt de tijd vooruit en loop ik naar de inpak tafel om wat kleine bestellingen in te pakken, dit uiteraard ook weer als cadeautje.

16:45 uur naar het verzendpunt

Inmiddels is het tijd geworden om alle bestellingen naar het verzendpunt te brengen, het verzendpunt zit in het dorp en het zijn te veel pakketjes om lopend weg te brengen dus rij ik met de auto. Daar aangekomen direct even een zakelijke offerte doorgesproken, de jongens van het verzendpunt vroegen of ik kleine canvas tasjes wilde bedrukken met hun logo. Morgen werk ik dit even uit en stuur ik dat hun toe. Nu alle bestellingen op de post zijn keer ik terug naar huis. Daar tref ik een leuke verrassing aan, zoonlief bakt pannenkoeken én er is weer een geboorteposter met maanfase besteld.

17:30 uur etenstijd

De pannenkoeken zijn klaar en ik dek de tafel, iedereen verheugd zich erop. We eten op het gemak en bespreken de dag met z'n allen door. Dit is het gezelligste moment om samen te zijn.

19:00 uur tijd voor Social media

Samen met mijn partner drinken we een kopje koffie en bekijken we beide even social media, wij noemen het gekscherend 'stom scrollen' al is dat het vaak niet want op internet staat veel inspiratie. Ik bekijk graag Pinterest en bedenk mezelf dat ik eerdaags eens tijd moet gaan maken om dit eens goed op te gaan zetten. Aangezien ik dit kan integreren in de website. Na het nieuws van 20:00 uur kijken we samen en film en daarna is het bedtijd. Op naar een nieuwe dag.

Terug naar de beginpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.