Sensorisch speelgoed

Sensorisch speelgoed is een speciale categorie speelgoed dat is ontworpen om kinderen uit te dagen.

En om onbewust hun zintuigen te gebruiken en nieuwe ervaringen op te doen door middel van verschillende materialen, kleuren en texturen.

Dit soort speelgoed kan bijdragen aan de ontwikkeling van fijne motoriek, hand-oogcoördinatie, concentratie en cognitieve vaardigheden.

Het is bedoeld om kinderen te helpen nieuwe dingen te leren terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben en gestimuleerd worden om te verkennen en te ontdekken.

Houten speelbak

Ontdek de magie van spelen met deze unieke
handgemaakte houten speelbak.
Laat je kinderen hun verbeelding de vrije loop
met oneindige speelmogelijkheden.
Vul de bak met speelrijst of kinetisch zand
en voeg leuke accessoires toe zoals schepjes,
bakjes en stekers om een eigen spel te creëren.

MAGISCH KINETISCHE ZAND

Laat je kinderen hun verbeelding de vrije loop
met dit magische kinetische zand.
Ideaal voor kinderen die graag bouwen,
kneden en creaties maken.
Het kinetische zand is uniek omdat het alleen
aan zichzelf plakt en de handen,
kleding en meubels schoon blijven.

Uitsteek vormen

Zoek je een ruime keuze uit milieuvriendelijke uitsteek vormen
voor kinderen om mee te spelen.
Dan zijn onze vormen precies wat je nodig hebt!
Elk vormpje is gemaakt van
gerecycled houtzaagsel
en biologisch afbreekbaar plastic
van plantaardige oorsprong.

Het begint bij de basis

Een houten speelbak met bijbehorend deksel (combikorting!) is een leuke en duurzame optie om te beginnen met sensorisch spel.

Het is veelzijdig en kan dienen als basis voor diverse activiteiten, zoals spelen met zand, rijst, bonen, karton snippers en klei.

De bak is stevig en gaat lang mee, terwijl het ook veilig is voor kinderen dankzij de afgeronde randen en niet-giftige, milieuvriendelijke behandeling van het hout.

Bovendien is het gemakkelijk schoon te maken.
Een fantastische keuze voor ouders, opvoeders en kinderen die hun verbeelding willen gebruiken en vaardigheden willen ontwikkelen zoals fijne motoriek, zintuiglijke waarneming en cognitieve ontwikkeling.

Spelend leren

Sensorisch spel is een leuke en effectieve manier om kinderen te helpen cijfers, letters en seizoenen te leren.

Door te spelen met verschillende materialen, zoals zand, rijst, karton snippers en klei, kunnen kinderen hun fijne motoriek, zintuiglijke waarneming en cognitieve vaardigheden ontwikkelen op een boeiende manier.

Dit soort spelend leren stimuleert creativiteit en probleemoplossend vermogen, terwijl kinderen genieten van hun verbeelding en ontdekkingen doen.

Een ander voordeel van het spelen met sensorische materialen is dat het rustgevend kan werken voor de zintuigen. Het kan helpen om kalm te worden als jouw kindje bijvoorbeeld boos of verdrietig is.

Geschikt vanaf welke leeftijd

Wist je dat sensorisch spelen super leuk is voor kinderen van alle leeftijden?

Zelfs baby’s kunnen al beginnen met het ontdekken van nieuwe dingen door verschillende texturen te voelen en nieuwe materialen te verkennen.

Voor peuters en kleuters zijn er ook leuke activiteiten die hun zintuigen op een meer uitdagendere manier uitdagen, zoals het sorteren van verschillende kleuren of het ontdekken van geuren.

En ook oudere kinderen kunnen plezier hebben met sensorisch spelen, bijvoorbeeld door zelfgemaakte klei te maken of wetenschappelijke experimenten te doen die hun zintuigen uitdagen.

Ontdek samen met je kinderen de leuke en leerzame wereld van sensorisch spelen!

Feitje

Wist je dat sensorisch spelen niet alleen superleuk is, maar ook goed voor het brein?

Het helpt namelijk om nieuwe verbindingen in de hersenen te maken terwijl jouw kindje speelt met verschillende texturen, kleuren en geuren.

Het is als het ware een soort work-out voor hun brein! Zo wordt leren niet alleen heel leuk, maar ook nog eens heel nuttig.